pondělí 12. března 2012

Čokoládova torta podľa Riccarda Lucque

Zákusok na ktorý chodila k pánovi Riccardovi aj samotná Gwyneth Paltrow. A osobne ju plne chápem, lepší čokoládový zákusok som ešte nejedla!

Potrebujeme: 

kvalitná horká čokoláda 290 g
maslo 130 g
žĺtky 50 g (3ks)
1 lyžica kakaa
biely 230 g (7ks)
kryštálový cukor 130 g

Postupujeme nasledovne:

Čokoládu zľahka zahrejeme a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Do teplej čokolády pridáme žĺtky, maslo, kakao a zmiešame všetko dohladka. Zmes musí byť úplne hladká bez hrudiek. V miske vyšľaháme bielky s cukrom do snehu, do bielkov pridáme cukor až vo chvíli, keď sú bielky tak z polovice napenené. Sneh vyšľaháme čo najviac do tuha. Čokoládovu hmotu pridáme do našľahaných bielkov až kým sa zmes nespojí (bude to nerovnomerné). Papierom vyloženú formu zalejeme, pečieme v trúbe na 160 stupňov cca 25 minút, potom dopečieme 10 minút na 180 stupňov, aby sa vytvorila kôrka, vovnútri bude torta mazľavá. Podávame posypané práškovým cukrom, ale aj bez toho je to sladké až až.



Žádné komentáře:

Okomentovat