úterý 19. února 2013

Šošovicová polievka s kokosovým mliekom

Polievka na zimné večery s príchuťou exotiky... Mne osobne kokos pripomína dovolenku v teplých krajinách. Takže na krásne spomienky:-)
Suroviny
  •  2 ks (cca 100 g) cibuľa
  •  2 strúčiky cesnaku
  •  1 ks plechovka paradajok
  •  200 g (1 šálka) červenej šošovice
  • 1/2 PL kurkumy
  •  1 ks škorica celá
  •  900 ml vody
  •   soľ, čierne korenie
  •  200 ml z konzerva kokosového mlieka (mala som len 1/2 konzervy)
  •  1 PL šťavy z limetky (citrón)
Postup receptu:
Pripravíme si suroviny. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Očistený cesnak pretlačíme. Šošovicu premyjeme. Dáme do hrnca spolu s koreninami, paradajkami z konzervy a zalejeme vodou. Privedieme k varu, stíšime a prikryté necháme slabo vrieť do zmäknutia šošovice asi 15 min. Škoricu vyberieme a polievku dobre rozmixujeme ručným ponorným mixérom dokrémova.Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zjemníme kokosovým mliekom.
Dochutíme limetkovou šťavou.
Na tanieri dozdobíme kokosovým mliekom.

Žádné komentáře:

Okomentovat