Polievka na zimné večery s príchuťou exotiky... Mne osobne kokos pripomína dovolenku v teplých krajinách. Takže na krásne spomienky:-)
Suroviny
Postup receptu:
Pripravíme
si suroviny. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Očistený cesnak
pretlačíme. Šošovicu
premyjeme. Dáme
do hrnca spolu s koreninami, paradajkami z konzervy a zalejeme vodou. Privedieme k varu, stíšime
a prikryté necháme slabo vrieť do zmäknutia šošovice asi 15 min. Škoricu vyberieme a polievku dobre rozmixujeme ručným ponorným mixérom dokrémova.Osolíme
a okoreníme mletým čiernym korením. Zjemníme kokosovým mliekom.
Na tanieri dozdobíme kokosovým mliekom.

Dochutíme limetkovou šťavou.

Žádné komentáře:
Okomentovat