Po dlhom čase nastala chvíľka voľného času venovať sa príjmeným veciam ako je pečenie.
Potrebujeme:
Cesto: 250 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 30 g masla, 1 vajíčko, 2 polievkové lyžice medu, 1 kávová lyžička jedlej sody.
Plnka: 250 g čerstvého masla, 1 plechovka Salka karamel
Zdobenie: 1 šálka kávy, 1 panák rumu, 200 g strúhaných orechov
A ide sa nato:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, pridáme vajíčko, med, cukor a zahrievame. Následne pridáme múku s jedlou sodou a vymiešame do hustej hmoty. Preložíme na pomúčený vál a ešte rukami spracujeme. Z cesta vyvaľkáme 6 slabých placiek, z ktorých vykrojíme kruhy (podľa taniera). Pečieme na plechu dnom hore na 180 stupňov 4-5 minút.
Plechovku Salka rozmixujeme s maslom izbovej teploty do krému. Každú placku najprv polejeme kávou do ktorej sme pridali rum, následne natrieme krémom, posypeme troškou rozmixovaných orechov a takto vyrstvíme až do 5. placky. Šiestku placku rozdrtíme. Vrchnú časť medovníka a okraje potrieme veľkou vrstvou krému a posypeme 6.plackou, aby vytvorila obal. Na vrch nasypeme orechy, ktoré zostali. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 24 hodín odležat v chlade.
A tu je výsledok:
Žádné komentáře:
Okomentovat