Názov tohto výborného koláčika zaručene každého odradil, ale po ochutnaní nesklamal nikdy.
Zloženie:
500g mrkvy, 200g vlašských/lieskových orechov, 250g celozrnnej múky (alebo klasickej polohrubej), 100 g cukru, 100g hrozienok (nemusia byť), 4 vajíčka, 250ml rastlinného oleja, 2 lyžičky jedlej sody, 2 lyžičky škorice (nemusí byť) Na krém: 200g Lučiny/čerstvého sýra 60g práškového cukru 80g masla, 1 balíček vanilkového cukru
Postup:
Mrkvu olúpeme a nastrúhame. Orechy nasekáme. Múku zmiešame so sódou, hrozienkami, škoricou a cukrom.
Trúbu nahrejeme na 180 ºC. Plech rozmer cca 20x35 cm (hlbší) vyložíme papierom na pečenie. Vajíčka vyklopíme do misky a vyšľaháme do peny, postupne do nich zašľaháme olej. Vajíčkový krém zmiešame s mrkvovou zmesou, sypkou časťou a vzniknuté cesto "vylejeme" a rozotrieme na plech. Pečieme cca 40-50 minút.
Suroviny na krém vymiešame do hladka a potrieme vychladnutý koláč (vidličkou môžeme vytvoriť vzor).
Upečené s láskou Evičke k narodeninám:)
V rámci redukce jsem si malinko dietně poupravila, ale jinak super! Moc děkuju za recept, je to bašta :))
OdpovědětVymazat