pátek 24. února 2012

Chocolate penaut butter cheesecake (Nigella Lawson)


Som najväčší milovník cheesecakov pod slnkom, takže si nenechám újsť akýkoľvek zaujímavý recept tejto kategórie. Ako prvý v rade ponúkam tento rôznymi chuťami obdarený Čokoládovoarašidový cheesecake:)

Zloženie:

Základ:
     200g sušienky ( najradšej mám zn. Lotus karamelové alebo obyčajné máslové sušienky typu CLUB)
     50g solené arašidy
     100g tmavej čokolády (výbornu 52% predáva Lidl)
     50 g čerstvého másla izbovej teploty
 Náplň:
     500 g smotanový sýr (Philadelphia napríklad)
     3 vajíčka
     3 žĺtky
     200 g cukru kryštál
     125 ml kyslej smotany
     250 g hladké arašidové maslo
 Poleva:
     250 ml kyslej smotany
     100g mliečnej čokolády
     30 g hnedého cukru

Ako postupovať:

Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Ideálne v kuchynskom robote spoločne nadrtíme sušienky, arašidy, tmavú čokoládu a maslo. Až sa ingrediencie spoja natlačíme zmes do papierom vyloženej tortovej formy (23 cm). Odložíme do chladničky a pustíme sa do náplne. Do nádoby na šľahanie dáme smotanové sýry, vajíčka, žĺtky, cukor, kyslú smotanu a arašidové maslo a ušľaháme dohladka.
Náplň vylejeme na korpus a dáme piecť cca na hodinu, v 50. minúte začneme pripravovať polevu. Zohrejeme zakysanu smotanu a čokoládu, pridáme hnedý cukor, miešame až kým sa sa čokoláda a cukor nerozpustí a neurobí sa súvislá hmota. Koláč opatrne vyberieme a lyžičkami pridávame polevu a roztierame po povrchu, opatrne aby nám cheesecake nespľasol. Opäť vložíme do rúry ešte na 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť, dáme na noc do chladničky. Pred podávaním ponechajte 10 minút pri izbovej teplote.

1 komentář:

  1. Ak máte nejaký zaujímavý recept tejto kategórie sem s ním:)

    OdpovědětVymazat