Som najväčší milovník cheesecakov pod slnkom, takže si nenechám újsť akýkoľvek zaujímavý recept tejto kategórie. Ako prvý v rade ponúkam tento rôznymi chuťami obdarený Čokoládovoarašidový cheesecake:)
Zloženie:
Základ:
200g sušienky ( najradšej mám zn. Lotus karamelové alebo obyčajné máslové sušienky typu CLUB)
50g solené arašidy
100g tmavej čokolády (výbornu 52% predáva Lidl)
50 g čerstvého másla izbovej teploty
Náplň:
500 g smotanový sýr (Philadelphia napríklad)
3 vajíčka
3 žĺtky
200 g cukru kryštál
125 ml kyslej smotany
250 g hladké arašidové maslo
200g sušienky ( najradšej mám zn. Lotus karamelové alebo obyčajné máslové sušienky typu CLUB)
50g solené arašidy
100g tmavej čokolády (výbornu 52% predáva Lidl)
50 g čerstvého másla izbovej teploty
Náplň:
500 g smotanový sýr (Philadelphia napríklad)
3 vajíčka
3 žĺtky
200 g cukru kryštál
125 ml kyslej smotany
250 g hladké arašidové maslo
Poleva:
250 ml kyslej smotany
100g mliečnej čokolády
30 g hnedého cukru
250 ml kyslej smotany
100g mliečnej čokolády
30 g hnedého cukru
Ako postupovať:
Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Ideálne v kuchynskom robote spoločne nadrtíme sušienky, arašidy, tmavú čokoládu a maslo. Až sa ingrediencie spoja natlačíme zmes do papierom vyloženej tortovej formy (23 cm). Odložíme do chladničky a pustíme sa do náplne. Do nádoby na šľahanie dáme smotanové sýry, vajíčka, žĺtky, cukor, kyslú smotanu a arašidové maslo a ušľaháme dohladka.
Náplň vylejeme na korpus a dáme piecť cca na hodinu, v 50. minúte začneme pripravovať polevu. Zohrejeme zakysanu smotanu a čokoládu, pridáme hnedý cukor, miešame až kým sa sa čokoláda a cukor nerozpustí a neurobí sa súvislá hmota. Koláč opatrne vyberieme a lyžičkami pridávame polevu a roztierame po povrchu, opatrne aby nám cheesecake nespľasol. Opäť vložíme do rúry ešte na 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť, dáme na noc do chladničky. Pred podávaním ponechajte 10 minút pri izbovej teplote.
Ak máte nejaký zaujímavý recept tejto kategórie sem s ním:)
OdpovědětVymazat