Potrebné prísady:
Na cca 6 procií:
1kg dužiny z tekvice Hokkaidó
50g masla
1 stredne veľká cibuľa
50g masla
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1l zeleninového vývaru
2 bobkové lístky
1/4 lyžičky muškátového orieška
15 ml citrónovej štavy
200g smotany (stačí 12% tuku)
soľ, čierne korenie
soľ, čierne korenie
Ozdoba:
1ks celozrnej bagetky
1 zakysaná smotana
1 zakysaná smotana
opražené tekvicové semienka
Postup:
Na masle necháme osmahnúť cibuľku do leskla, s rozdrteným cesnakom (nožom stlačíme o pracovnú dosku). Olúpanú tekvicu, zbavíme semienok a pokrájame na menšie kúsky, z hrnca vyberieme opečený cesnak a pridáme nakrájanú tekvicu. Chvíľku je opekáme, a potom zalejeme teplým vývarom a citrónovou šťavou. Pridáme bobkový list, muškátový oriešok, osolíme, okoreníme. Prikryjeme prikrývkou a varíme kým dyňa nezmäkne, cca pol hodinu. Po uvarení vyberieme bobkový list a poriadne zmes rozmixujeme na krém, vlejeme smotanu a už len jemne prehrejeme a prípadne dochutíme.
Podávať môžete aj s opečenou slaninkou, ako je v originál recepte Dýňová polévka , ale ja slaninu nemusím, tak som použila len opečené tekvicové semienka, smotanu a opečenú celozrnnú bagetku.
Podávať môžete aj s opečenou slaninkou, ako je v originál recepte Dýňová polévka , ale ja slaninu nemusím, tak som použila len opečené tekvicové semienka, smotanu a opečenú celozrnnú bagetku.
je úžasná ... ja som si ju ochutila osmaženou anglickou slaninkou, mňam :)
OdpovědětVymazatTo ma teší, že chutila:)
OdpovědětVymazat